Effectieve Engelse e-mails schrijven

Goede e-mails schrijven in het Engels. Dat kan toch iedereen?! Helaas blijkt dit niet het geval en wordt er veel Dunglish (Dutch English) geproduceerd. Hierbij worden bovendien vaak de gewenste structuur en de beleefdheidsregels niet in acht genomen. 

Wil jij professioneel overkomen? En dus alleen e-mails versturen die geschreven zijn in correct én prettig leesbaar Engels, en die kort en krachtig zijn en die voldoen aan de etiquette? Wil je je kennis van de taalregels opfrissen en foutloos leren spellen? Volg dan onze in-company training Effectieve Engelse e-mails schrijven.

Voor wie?
Schrijf je  regelmatig zakelijke e-mails in het Engels? En wil jedaarbij professioneel overkomen? Dan is deze training zeer geschikt voor je.

Programma en doorlooptijd
De training bestaat uit een programma van twee bijeenkomsten van een dagdeel met een tussenliggende praktijkperiode. Na de eerste bijeenkomst krijgen de deelnemers opdrachten mee die ze in de praktijkperiode uitwerken en toepassen. De doorlooptijd is ongeveer een maand.

Aantal deelnemers
Minimaal 6, maximaal 12. Vanwege het praktische karakter werken we met kleine groepen. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij verdient en verbetert het leerrendement . Heb je meer mensen voor een training? Dan maken we meerdere groepen, waarbij we letten op taalniveau en leerdoelen. Op deze manier kunnen we een effectieve training aanbieden.

Onze werkwijze

  • We voeren een intakegesprek met de opdrachtgever om de ontwikkelwensen te bespreken.
  • Ter voorbereiding ontvangen de deelnemers een voorbereidingsopdracht. Hun wordt gevraagd om hun eigen leerdoelen te formuleren en recente e-mails aan te leveren.
  • Tijdens de bijeenkomsten zorgt de trainer ervoor dat deze leerdoelen en teksten aan bod komen, en gebruikt hij afwisselende werkvormen om de lesstof te presenteren en ermee te laten oefenen.
  • Buiten de bijeenkomsten om is de trainer per e-mail bereikbaar voor het beantwoorden van vragen en het nakijken van ingezonden teksten.
  • De deelnemers ontvangen het boek Correspondence. Daarnaast ontvangen ze hand-outs.
  • FL&O hanteert de Ofqual Standard om het taalniveau van deelnemers te bepalen.
  • De bijeenkomsten en de praktijkperiode worden geëvalueerd.

 Tarieven
Deze praktische training kost € 295,00 euro per persoon, exclusief btw.

Onze ervaring
FL&O verzorgt al sinds 1994 taaltrainingen. Onze trainers zijn anglicist, eerstegraads bevoegd docent Engels en gewend om met verschillende doelgroepen te werken. Ze weten niet alleen alles van de taal- en spellingregels, maar kunnen ook goed uitleggen en hun deelnemers laten oefenen met lastige taalkwesties.

Contact
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Willem Ezerman. Hij helpt je graag verder.