Zakelijk schriftelijk communiceren

74% van de hoogopgeleide Nederlanders twijfelt over het aangaan van een zakelijke relatie met iemand die schrijffouten maakt, blijkt uit onderzoek. Wie taalfouten maakt, staat dus direct met 1-0 achter op zijn concurrenten. Wil jij wel professioneel overkomen? En dus alleen teksten publiceren die geschreven zijn in correct én prettig leesbaar Nederlands? Of wil je je kennis van de taalregels opfrissen en foutloos leren spellen? Dat kan! Met de training zakelijk schriftelijk communiceren van Gunning Tekstredactie.

Foutloos schriftelijk communiceren is essentieel voor je professionaliteit en geloofwaardigheid.

Een foutloze tekst

  • leest fijner,
  • maakt jou en jouw boodschap overtuigender,
  • zorgt voor een professionele uitstraling,
  • zorgt ervoor dat je tekst beter begrepen wordt en
  • maakt je bedrijf geloofwaardig.

Een website, mailing of brochure met taalfouten maakt een bijzonder slordige indruk en getuigt niet van aandacht voor kwaliteit en zorgvuldigheid. Dat kan tot imagoschade leiden en dat kan klanten kosten. Met onze training kun je dat voorkomen.
Schrijf je rapporten, notulen, e-mails en brieven? Geef je presentaties? En wil je daarbij professioneel overkomen? Dan is deze training zeer geschikt voor jou.

Onze werkwijze
Onze training wordt incompany gegeven en is altijd maatwerk. De trainer stemt met de opdrachtgever af wat de behoefte is en ontwerpt op basis van dit overleg de training. Om zich voor te bereiden op de training maken de deelnemers een voorbereidingsopdracht. Hierin formuleren ze onder meer hun eigen leerdoelen. De trainer zorgt ervoor dat deze leerdoelen aan bod komen tijdens de training. De deelnemers werken ook met eigen teksten.
De training is interactief. Dat wil zeggen dat er volop ruimte is voor het stellen van vragen en zo nodig extra uitleg. Na afloop van de training zijn wij altijd per e-mail bereikbaar voor het beantwoorden van vragen. De deelnemers krijgen een syllabus met de behandelde stof per e-mail via de contactpersoon toegestuurd.

Programma en doorlooptijd
De training bestaat uit een programma van twee bijeenkomsten van een dagdeel met een tussenliggende praktijkperiode. Na de eerste bijeenkomst krijgen de deelnemers opdrachten mee die ze in de praktijkperiode uitwerken en toepassen. De doorlooptijd is ongeveer een maand.

Aantal deelnemers
Aan een incompanytraining kunnen minimaal vijf en maximaal tien deelnemers per groep deelnemen. Heeft u meer mensen voor een training? Dan maken we kleinere groepen, waarbij we letten op taalniveau en leerdoelen. Op deze manier kunnen we een effectieve training aanbieden. 

Tarieven
Deze praktische training kost € 299,00 euro per persoon, exclusief btw en exclusief reiskosten.

Ervaring
Als neerlandicus en eerstegraads bevoegd docent Nederlands weet ik niet alleen alles van de taal- en spellingregels, maar ik kan ze ook goed uitleggen en mijn deelnemers laten oefenen met lastige taalkwesties.
Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op.